greg505 dzięki za zobrazowanie tematu ,juz na zimie jezdzisz , o to dosc niskie masz et skoro 34 i 38 , kolo wyszly bardziej do zewnatrz dzieki temu niz w standardzie mimo mniejszej szerokości
krzyzakp dzieki za info
[ Dodano: Nie 27 Wrz, 15 20:03 ]
a czy opona 225/50 17 nie byla by lepsza bo mysle ze by sie zmiescila
Specnaz, 225/45/R17 jest homologwana do tego auta - czyli wchodzi na 105%. 50 tez by pewnie weszła, ale niektorzy ubezpieczyciele ponoc lubia sie o cos takiego przyczepic jak chcesz odszkodowanie.. Info wyczytane pare razy, wiec wiecej nie powiem
krzyzakp , fakt ubezpieczyciele moga stosowac rozne chwyty , ale bylo by jeszcze wiecej mięsa a zima dziur nie widac tak jak latem.Zastanawia mnie jeszcze fakt jak greg505 moze miec takie et skoro denom ma et49
50 to straszny pączek, moim zdaniem tragedia do auta, które ma być jednak trochę sportowe. Plus wspomniane wyżej potencjalne kłopoty z ubezpieczycielem w razie w...
Specnaz, przelatalem poprzednia zime (od poczatku tego roku) na 45 i nie bylo problemow. Predzej to latem sprawia problem wysoki kraweznik parkujac, gdy orasz przodem, niz te 45 zima. Po prostu trzeba uwazniej i wolniej po miescie smigac..
Co do miesa, to popatrz na łepkow co latem na duzo nizszych jezdza i jakos daja rade
krzyzakp , fakt ubezpieczyciele moga stosowac rozne chwyty , ale bylo by jeszcze wiecej mięsa a zima dziur nie widac tak jak latem.Zastanawia mnie jeszcze fakt jak greg505 moze miec takie et skoro denom ma et49
Dystanse mam zalozone
Mala pomylka zaszla w et ktore podalem, bylem pewien ze denomy maja et51, jezeli maja 49, to z tylu mam teraz 32, a z przodu 36
fakt profil 45 musi byc,
greg505 w takim razie bez problemu powinny wejsc felgi z et35 i wtedy bez dystansow uzyskal bym efekt bardziej wysunietych kół
Cześć
Czekam na swoją RS (przyjdzie pod koniec listopada :-) ) ale chciałbym sobie dobrać zimówki czyli komplet felga i opona. Generalnie opona już jest wybrana 225/45/17 czyli taka jak zalecana ale nad felgami się zastanawiam. Co byście polecili z tych poniżej ?
nj, Na felgach nie ma co ryzykowac, bierz tylko sprawdzone firmy, a nie jakies OEM, kore rzekomo do 3 roznych modeli dawali... W to akurat nie ma co wierzyc, bo felgi zmieniaja sie czesciej niz modele aut
Denomy słabo wygladaja wg mnie, polecilbym Dezent TD graphite - brud duzo slabiej widoczny niz na czarnych i komponuja sie lepiej od srebrnych. Foty w watku ze stopki masz. Jak ten model nie pasuje, to popatrz na inne Dezenta. Te ktore podałem sa po 330-340PLN/sztuke wic kolo 1300-1400 komplet Cie wyjdzie. Co do ET - mam z ET43 (szerokosc 7.00) i spokojnie sie wszystko miesci. Wg sprzedawcy ET38 tez podchodzi.
kryzakp - dzięki serdeczne za rady ale mam kilka pytań bo raczej wybór padnie na te DEZENT TD GRAPHITE - wyglądają ładnie, są matowe i mniej się będą brudzić.
- fajną cenę napisałeś czyli 340 zł/szt. polecasz jakieś miejsce gdzie w tej cenie kupić ?
- znalazłem do wyboru wersję 7 i 7,5 cala z różnym ET. Rozumiem, że im większe ET tym felga mniej wystaje z nadkola czyli mniej syfu na bokach samochodu. Fabryczne 18'' z letnimi oponami to są 7,5 cala ET51, zalecane fabryczne DENOM to 7'' i ET49 no i teraz pytanie jakie wybrać te DEZENT ? 7 (najwyższe ET48) czy 7,5 cala (najwyższe ET44) ?
- podesłał byś numer GSM na priv ? Chciałbym zamienić kilka słów o RS TDI bo też taki zamówiłem
- cena z ceneo: http://www.ceneo.pl/31147219 Choc jak odkopalem zamowienie sprzed roku to placilem 425PLN/sztuka -> w sumie 1700PLN.. Wiec nadal sporo taniej niz DENOMy od Skody.
- MOzesz sobie to przeanlizowac wrzucajac w kalkulator: http://www.felgi.pl/narzedzia-do-fel...lator-et-felgi - jak pamietam to nawet ladnie pokazywal porownanie. Sam mam 7cali z ET 43 i wyglada jak wyglada na aucie - dla meni nie jest to zadna roznica. Gdzeis byla dyskuaj o dystansach, gdzie sporo opisywali o ET/szerokosci felgi.. Jak chcesz to zgłab tamten watek, dla mnie te pare(nascie) mm nie robi roznicy na aucie
Hej
Dzięki za wszystkie rady a szczególnie krzyzap !!! - generalnie zapadła decyzja na DEZENT TD DARK - wezmę jednak czarne ale mam zgryz. Na stronie ALCAR jest konfigurator i zgodnie z jego wytycznymi jak wybiorę ET45 to wyskakuje mi info:
nie jeżeli na pierwszym montażu (OE) było minimum 18''!
a właśnie przyjedzie mi na 18 GEMINI. Jak wybiorę ET48 to tego komunikatu nie ma... Oczywiście brać z ET48 ale z ET45 znalazłem 60 zł/szt. tańsze co daje 240 zeta do kieszeni... Przekopując forum to znalazłem, że nawet ET38 wchodzą a tu masz ET45 i niby nie powonno być ...
Ktoś mi kiedyś mówił, że jak kupię "nieautoryzowane" felgi do modelu to ubezpieczyciel może mi odmówić ubezpieczenia.
nj, ubezpieczyciel zawsze stara sie cos znalezc by nie placic.. Taki biznes po prostu... Ale to musi im sie chciec i sprawdzac dokladnie.
O3 RS ma homologowane 225/45/R17, wiec mozesz spokojnie je zalozyc. Mniejszych juz nie wcisniesz na przod, bo zaciski Ci nie pozwola
Komentarz